Sunday, May 18, 2008

PAZI MINE


Rat u BiH je davno zavrsen, ali sve naokolo, jos uvek nas podseca na ta strasno razdoblje.
Svetski mocnici, isti oni koji su kreirali rat u SFRJ, koji su taj rat okoncali,danas uzivaju u ostvarenom profitu, a Skipovac, i jos mnogo Skipovaca na prostoru mrtve SFRJ, jos uvek krvari.
Posledice rata bivaju, neretko isto strasne kao i rat.
Pre pet dana, u Gornjem Skipovcu se desila velika nesreca u blizini vodenog vrela Kraljusa.

Spas Tesic, sin pokojne Mare(mucki ubijena pred svojom kucom, od strane medjedjanskih mudzahedina), i oca Trifka nagazio je na "protivpesadijsku rasprskavajucu odskocnu minu", pri cemu je zadobio teske povrede, ali je izvan zivotne opasnosti i uspesno se oporavlja u dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka".
Sem prsnog dela i glave, posvuda je izranjavan gelerima a kosti ruku i nogu su izlomljene, dok su misici, pogotovo na rukama, iskidani i odvaljeni.
U trenutku nesrece, zadrzao je svest i prisebnost, a zahvaljuju timu radnika, drvoseca,muslimana uz Sjenine Rijeke, a najvise rodjaku Mitru Tesicu, Spaso je na vreme, transportovan prema Doboju, a na pola puta, u Sjenini Rijeci,brigu o nastradalom je preuzela ekipa iz hitnog sanitetnog vozila, i prebacili ga u dobojsku bolnicu, gde je ustanovljeno da je za malo vremena, brojanog u minutama, izbegnuto najgore.
Solidarnos skipovljana pema svome sugradjanu se ispopoljila brojnim ponudama darovanja krvi, koje je orgnizovanu za sutra, ponedeljak 18. maja, u bolnici Sveti apostol Luka, u Doboju.
Spasi zelimo brz i dobar oporavak i povratak kuci, deci i suprugi Zeljki.

No comments: